Uitslag Patiënttevredenheidsonderzoek

Recent hebben wij een patiënttevredenheidsonderzoek gehouden onder 500 patiënten van Tandarts Ede. We vinden het belangrijk dat deze tevredenheid gemeten wordt, alleen dan kunnen wij onze service en kwaliteit optimaliseren.

Onze patiënten hebben ons een gemiddeld cijfer van 8.1 gegeven. Een cijfer waar we trots op zijn! De constructieve input die wij hebben mogen ontvangen heeft ertoe geleid dat wij meteen aan de slag zijn gegaan met de punten waarvan wij denken dat het onze dienstverlening ten goede komt. Uit het onderzoek kwam bijvoorbeeld naar voren dat de telefonische bereikbaarheid aandacht behoeft.  Telefonische bereikbaarheid is een essentieel onderdeel van goede dienstverlening; iets wat Tandarts Ede zeer hoog in het vaandel heeft staan. Daarom zijn we vanaf maart 2015, 5 dagen in de week, van 08:00 uur tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar voor algemene vragen en/of het maken van afspraken. Uiteraard zijn wij ook 24/7 bereikbaar op onze eigen nooddienst voor behandelingen die in geen geval kunnen wachten. In juni 2015 zal Tandarts Ede gebruik gaan maken van een nieuwe telefooncentrale waardoor onze telefonische communicatie nog meer verbeterd wordt.

Uiteraard zullen wij, ook op andere onderwerpen, onze dienstverlening kritisch onder de loep nemen om onze service en kwaliteit richting u als patiënt te blijven waarborgen.

Heeft u niet deelgenomen aan het onderzoek, maar heeft u ook verbeterpunten voor Tandarts Ede, dan horen wij dat graag. Deze verbeterpunten kunt u tijdens uw bezoek of via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) kenbaar maken. 

NPPVNMTANTISONVOICalibris erkend Leerbedrijf